PDA

View Full Version : Hvad skal vi gøre ved disse medtagede børnehænder???


*smølfine*
19-10-12, 20:53
Linus hænder ser således ud

http://instagr.am/p/Q-QmjTi4eB/

http://instagr.am/p/Q-QPA9i4dz/

Og de gør naturligvis rigtig ondt :(

De er blevet smurt i over en uge nu med en baby intensiv repair creme - og det er blever lidt bedre - men ville have forventet de var heler op nu :think:

Jeg HÅBER det bare er fordi der har været skift i vejret - men vi oplever hver vinter hans lægge også bliver hudløse af tør hud - igen har vi tænkt vejret... Men måske han bare er meget sart?

Hvad ville i smøre med?

Fru Sand
19-10-12, 20:55
Kan det være svamp?
Jeg vasker meget hænder på mit arbejde og smører med en vidundercreme fra apoteket. Kan ikke huske hvad den hedder, men den bruges også til børneeksem og er helt fantastisk til at hele huden op igen

*smølfine*
19-10-12, 21:01
Det virker meget tørt - sådan henad sandpapir - og fyldt med sår/revner - umiddelbart tænker jeg ikke svamp...

Men måske skal vi på apoteket og lade dem se på det :think:

Marika
19-10-12, 21:05
Uden at vide så meget om det synes jeg det ligner lidt håndeksem... I så fald er fed creme rigtig vigtig.

Fru Sand
19-10-12, 21:16
Det virker meget tørt - sådan henad sandpapir - og fyldt med sår/revner - umiddelbart tænker jeg ikke svamp...

Men måske skal vi på apoteket og lade dem se på det :think:

Googlede lige og det er fra a-derma, jeg bruger den fedeste af dem. Den koster omkring 200 for en "flaske" med pumpe, så det er nemt at dosere. Hans hænder ligner mine, når de får for meget fugt og kulde, men måske skal der medicinsk creme til, når det er så slemt?

MarenKi
19-10-12, 21:31
Jeg ville anbefale en meget fed creme, gerne med panthenol i - vi bruge bepanthene (fås i matas) til alle mulige smårifter (selv i mundvigen) og det virker meget hurtigt og koster ikke en milliard.

Rosiebaby
19-10-12, 21:31
Vi bruger a-derma til Thors børneeksem plus tørre kinder især i de kolde måneder :) Men til mine ekstremt tørre vinterhænder bruger jeg camferine. Det er i en blå tube og koster ikke særligt meget. Måske 20 kr. Køber den i Brugsen. Det er det absolut bedste jeg nogensinde har prøvet. Og jeg har (næsten) prøvet alt! Fedtcreme, olier osv. osv. Den tørrer hurtigt ind og fugter rigtigt godt :)

Rosiebaby
19-10-12, 21:36
Det ligner mine fingre da jeg var barn. Uh, det svier sådan - sølle mand :( Jeg håber snart der kommer bedring i det :)

PS: Min mor smurte forøvrigt mine hænder med carbamid cremen fra Matas, tror jeg. Men den var ikke helt fed nok, tror jeg :think: Og så sviede den bare helt vildt.

Marika
19-10-12, 21:39
Hvis det svier at få ceme på skal i finde en anden creme

Thippe
19-10-12, 21:52
Locobase repair er uden tvivl det, der virker bedst til både min søns og mine eksemplagede hænder. Det svier ikke - i modsætning til andre jeg har prøvet og jeg har prøvet mange - rigtig mange.

willads
19-10-12, 21:53
Locobase repair er uden tvivl det, der virker bedst til både min søns og mine eksemplagede hænder. Det svier ikke - i modsætning til andre jeg har prøvet og jeg har prøvet mange - rigtig mange.

:ditto:

TrineAarhus
19-10-12, 22:02
Det ligner den kuldeeksem min datter lider af. Og det er slået voldsomt igennem de sidste 14 dage.
Vi smører hende med ceredal fedtcreme og så handsker udenfor uanset vejret.

Ulla
19-10-12, 22:09
jeg har også kuldeeksem - og synes locobase virker godt. Også Matas egen repair. Men en anden ting ... som jeg synes gør en stor forskel: prøv at undgå at vaske hænder. Køb noget sprit og lad hende spritte istedet, når der ikke er synligt snavs

sivmus
19-10-12, 22:16
Uhhh sådan så mine hænder ud da jeg var barn.
Det viste sig at være Latex (gummi) allergi. Underligt nok slog det kun ud når vejret skiftede.
Kan huske, at alm strik handsker var ubehagelige da garnet hang i det tørre hud AV!
Mine forældre brugte "Marselisborg creme". I dag bruger jeg selv "Rudolph Care body Balm". Det er skide dyrt men virker! Sover forresten med det om natten med bomldshandsker på hænderne. God bedring!

Katjen
19-10-12, 22:27
Av, av det ligner håndeksem. Herhjemme kan vi kun tåle Urtekrams neutrale flydende håndsæbe-ellers får vi sådan nogle hænder. Og i kontakt med al anden sæbe er det med handsker. Og til eksem på kroppen bruger vi også de fede cremer, men til håndeksem er det en fugtcreme inden sengetid og/efter håndvask der virker. Igen er det Urtekrams vi bruger her, alt andet slår vi ud på.... vi har ellers været igennem mange allergivenlige cremer og sæber for at finde ud af hvad kunne hjælpe-så ville lige dele.....og det med at undgå håndvask så vidt muligt er også godt :knus:

*smølfine*
19-10-12, 22:35
Vi har snakket om frost eksem da det kun var på benene - men måske kulde eksem er en bedre beskrivelse :think:

Som man kan se er det de steder han måske er mindre god til at få tørret hænderne ordentlig - så tænker det måske er både vand og kulde - vi er meget efter han med at få tørret hænderne ordentligt! Men han er jo barn så han render jo og roder som alle andre - og får sikkert også våde hænder når vi ikke opdager det ;)

Har selv lidt med vejrskifte og hænder - men slet ikke i så stor stil som ham :(

Tror jeg vil afprøve locobase - køber man det på apoteket??

tasso
19-10-12, 22:43
Ceridal fedtcreme er super da den er uden vand.

nanismus
19-10-12, 22:51
Hvis eksem ikke vil hele med vanlig behandling, kan det være infektion med svamp eller stafylokokker, der forhindrer helingen. Generelt bør det ikke gøre den store forskel om det er den ene eller den anden slags fedtcreme du bruger - hvis det slet ikke opfører sig som det plejer kan det være nødvendigt med et smut til lægen. (bøvler i øvrigt selv med astas eksem for tiden. Dumme vintervejr...)

alchris
19-10-12, 23:02
Jeg kan mærke på mine hænder, at der er blevet koldt, de er begyndt at tørre ud :notlistening: og det er ikke eksem, bare kolde.
Din søns hænder er lige nu ikke slemt angrebet, som mine er til tider.
Den eneste creme som virker på mine hænder er Locobase repair, som jeg køber på apotekket. Den er ikke billig, men den virker.

Sidste efterår, da jeg var i praktik på sygehuset, var mine hænder pæne. :glo: Men i løbet af dagen vaskede jeg ikke ret tit, men brugte håndsprit istedet for. Så jeg har overvejet at sprænge nogle vaske-hænder over herhjemme, og så bruge den "fede" sprit som erstatning.

Smyrilla
19-10-12, 23:03
Herhjemme har min store pige temmelig meget børneeksem og vi har prøvet stort set alle de slags cremer som er nævnt i denne tråd, men ingen gav nok fugt. Vi bruger nu cremen Zactoline, som er en 100 % fedtcreme som virkelig gør en forskel :) Vi køber den i Tyskland gennem Flensborg Apotheke, som taler og skriver dansk og sender hertil for 60 kr. Cremen koster ca. det halve i Tyskland, så det kan virkelig svare sig. Jeg giver omtrent 150 kr. for 600 gram og den varer længe selvom hun i vinterperioden skal indsmøres over det meste af kroppen dagligt. Vi køber så to af gangen, så porto ikke fylder så meget af prisen. Hvis fed creme ikke hjælper må du nok til lægen og se om der skal andet til.

NokBin
20-10-12, 01:30
Når du vælger creme, så vælg en, som er helt uden vand.
smør creme på ofte, men især til nat - og put gerne en lille handske over.

Ditte
20-10-12, 02:35
Av, sådan ser almas hænder også ud, særlig slemt hver gang det bliver koldt men hendes hænder kan nu også være slemme i sommerhalvåret:(
Vi smører fortrinsvist i den der olivensalve, den fedter godt nok ret meget, men den får hun altid på til natten, den trænger ligesom ind i stedet for at lægge sig uden på.
Om dagen smører hun sig i a-derma eller en panthenol creme, alt efter hvilken der er nærmest:) (men selv med al denne smøren ind, har hun stadig totalt sandpapirhænder og de svider når hun får sprit på i øvrigt, for vi har også forsøgt ingen håndvask udover det absolut nødvendige, da hendes hænder klart også tørrer ekstra ud ved brug af for meget vand og især også sæbe:( )
Forstående kram herfra.

cslyngaa
20-10-12, 04:42
Med en datter, der er multi allergiker og som snart skal forbi en hudspecialist til udredning, så vil jeg anbefale: Zactoline fra netapoteket.dk

:bighug:

Cremedelakids
20-10-12, 07:04
Vi bruger a derma og locobase repair - den første om morgenen, når min datter skal ud (ingen vand i, som ellers kan lave "frostsprængning" i huden i koldt vejr i følge lægen og damen på apoteket) og locobase repair om aftenen og til natten.

Locobase repair er den absolut mest effektive herhjemme, men som sagt ikke så egnet at give på, hvis han skal være ude - selvfølgelig kun her i vinterhalvåret, hvor der er meget koldt. Om sommeren er det helt fint... :)

I øvrigt svier den i følge min datter absolut ikke...

Rosiebaby
20-10-12, 08:12
Hvis det svier at få ceme på skal i finde en anden creme

Jeg ved ikke om det var til mig Marika? :) Min mor smurte mine hænder med carbamid da jeg var barn (kan ikke anbefales). Jeg smører mine hænder med camferine - indtil videre det bedste (locobase fedter alt for meget synes jeg, og første gang jeg vasker hænder om morgenen er de knastørre igen) :wink:

charlotteg
20-10-12, 09:18
Jeg døjer selv med det samme. Jeg reagerer både på kulde håndvask og især stres. Sidst det var eksremt langede damen på apoteket en over bagfra der var rigtig effektiv mener den hed noget i retning af Avenu? Den var meget mere effektiv end diverse locobase camferine mm som jeg plejer at vedligeholde med.

Tanteette
20-10-12, 09:23
A derma exomega redder sådan noget her i huset. Køber det på apoteket.

Babett
20-10-12, 09:24
Albertha døjer også med "vejr" hænder og hviS hun smøres med a derma når hænderne er slemme, begynder hun at græde og nægte at få creme på igen. Locobase er langt mildere på hende.

Babett
20-10-12, 09:26
A derma exomega redder sådan noget her i huset. Køber det på apoteket.

Det er den der svier helt vildt på min datter, den kan jeg kun bruge, hvis jeg med succes holder det nede med Locobase.

Det er pudsigt som vores børn reagerer forskelligt. :)

mormai
20-10-12, 09:38
Bror har også reagereet de sidste tre uger. Kinder og hænder - og for øvrigt tørre pletter på ryggen.

Efter anbefaling herindefra købte jeg Cicalfate fra Avene. Den er købt på apoteket, og damen der mente bestemt også, at det var en god anbefaling. Indtil videre er den rigtig god.

p1nille
20-10-12, 10:17
Locobase repair er uden tvivl det, der virker bedst til både min søns og mine eksemplagede hænder. Det svier ikke - i modsætning til andre jeg har prøvet og jeg har prøvet mange - rigtig mange.

Den bruger vi også, min mand er slemt plaget af revner i hænderne om vinteren, repair er den creme der virker bedst her.

Jeg håber det snart bliver bedre med de små barnehænder. :knus:

Tigermor
20-10-12, 10:45
Jeg har ikke læst alle indlæggene, så måske er der allerede skrevet om denne creme.
Ceridal fedtcreme er rigtig godt. Der står lidt om den her: http://www.webapoteket.dk/produkter/ceridal-beskyttende-fedtcreme-150ml

heidi-v
20-10-12, 11:03
Ninna siger også at exomegaen svier indimellem, men når den gør det så gør de andre også, det har vi nemlig prøvet.

Men aderma laver en dermalibour creme, den er helt salveagtig men virker super på revner hud, svier ikke og hjælper til en hurtigere heling og ro i den plagede hud, er min erfaring.

Sendt fra min HTC Desire S med Tapatalk2

charlotteg
20-10-12, 13:58
Bror har også reagereet de sidste tre uger. Kinder og hænder - og for øvrigt tørre pletter på ryggen.

Efter anbefaling herindefra købte jeg Cicalfate fra Avene. Den er købt på apoteket, og damen der mente bestemt også, at det var en god anbefaling. Indtil videre er den rigtig god.


det kunne godt lyde som den jeg har haft stor succes med.

*smølfine*
21-10-12, 00:05
Fandt en creme med bla lanolin idag i netto - den hedder vintercreme - måske den heller ikke er den bedste :think: men har ikke nået apoteket... Den er så fed den næsten ikke kan komme ud af tuben - så den får en chance...

Katja
21-10-12, 00:11
Jeg har en lanolincreme fra anglemark og den er altså dejlig på sprukne hænderne

God bedring til ham :knus: