Hjemmelavet yoghurt - Slyngebarn
Slyngebarn.dk

Gå tilbage   Slyngebarn > Gør det selv - eller gør det sammen med andre > Mad > Snak om mad
Glemt adgangskode? Tilmeld

Besvar
Trådværktøjer Visningstilstande
Ulæste 29-03-11, 13:15   #1
MajkenO
MajkenO Har ændret avatar :-)
Shhhhh........ jeg skriver
 
MajkenOs avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/02-10
Geografisk placering: Johor Bahru, Malaysia
Indlæg: 1,514
Tak givet gange: 1,692
Takket 952 gange i 451 indlæg
iTrader: 6 / 100%
Hjemmelavet yoghurt

Jeg søger en god (og nem) opskrift på hjemmelavet yoghurt som kan bruges til min datter.
Her i Vietnam kan jeg kun finde yoghurt der er fedtfattig (1,5%) og med et for højt proteinindhold (over 3,5). Meget af det er også sødet frygteligt meget, men det er dog lykkedes mig at finde et par stykker uden sukker.
Jeg kan få frisk sødmælk.

Håber i har nogle gode opskrifter. Er begyndt at give Filippa lidt af den "forbudte" yoghurt og hun elsker det og har ikke noget imod den lidt syrlige smag.
__________________
Majken, mor til dejlige Filippa, juni 2010 og lille hjemmefødte Axel, januar 2013
MajkenO er offline   Besvar med citat
Ulæste 29-03-11, 13:56   #2
SidseB
SidseB tæller børn under taget - 1, 2, 3
Vik(l)ing
 
SidseBs avatar
 
Tilmeldingsdato: 23/08-07
Indlæg: 23,015
Tak givet gange: 11,802
Takket 12,034 gange i 4,697 indlæg
iTrader: 14 / 100%
I gamle dage lavede man - så vidt jeg husker - tykmælk, ved bare at stille en skål sødmælk ved stuetemperatur. Det er da ihvertfald en måde at gøre det på...
__________________
Sidse - med C '01, A '03 og lille G '11
Everything you want, is on the other side of fear
SidseB er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til SidseB for dette brugbare indlæg:
MajkenO (02-04-11)
Ulæste 29-03-11, 20:02   #3
kloster
kloster nyder lidt sommer-regn..!
Shhhhh........ jeg skriver
 
klosters avatar
 
Tilmeldingsdato: 19/07-06
Geografisk placering: Horsens
Indlæg: 1,270
Tak givet gange: 199
Takket 180 gange i 108 indlæg
iTrader: 12 / 100%
Jeg tror, du skal gå efter at lave tykmælk - yoghurt er en lille smule mere omstændigt.

Du kan evt. se det her program med Camilla Plum - der laver hun nogle forskellige produkter - http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/Mad...sendelse_2.htm


__________________
Mor til A (2006) og A (2007)
kloster er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til kloster for dette brugbare indlæg:
MajkenO (02-04-11)
Ulæste 30-03-11, 20:36   #4
Otilie
Otilie ...
Aftensmad? Pizza, skat - mor er på Slyngebarn.
 
Otilies avatar
 
Tilmeldingsdato: 08/12-09
Geografisk placering: Nordjylland
Indlæg: 2,188
Tak givet gange: 1,128
Takket 1,420 gange i 715 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Citat:
Oprindeligt skrevet af SidseB Vis indlæg
I gamle dage lavede man - så vidt jeg husker - tykmælk, ved bare at stille en skål sødmælk ved stuetemperatur. Det er da ihvertfald en måde at gøre det på...
Ja, og i følge min bedstefar hjælper det at gnide tallerknen med en citronskive inden (for at give mælkesyrebakterierne et skub til at komme igang). Han beretter, at da han var køkkenchef i halvtredserne, kunne man ikke få creme fraiche i Danmark, så de lavede det selv på restauranten ved at stille fløde i en tallerken - gnedet med citron - over emhætten, hvor der var varme fra komfuret.

Jeg har et par gange lavet tykmælk ved at pode en tallerken sødmælk med en skefuld tykmælk og så lade det stå ved stuetemperatur. Måske kunne du prøve at røre en skefuld af en af de usødede yoghurt, du kan købe, op i noget mælk og så se, om det kan blive til noget?
__________________
Børn født 2007 og 2010.
Otilie er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til Otilie for dette brugbare indlæg:
MajkenO (02-04-11)
Ulæste 02-04-11, 11:25   #5
MajkenO
MajkenO Har ændret avatar :-)
Shhhhh........ jeg skriver
 
MajkenOs avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/02-10
Geografisk placering: Johor Bahru, Malaysia
Indlæg: 1,514
Tak givet gange: 1,692
Takket 952 gange i 451 indlæg
iTrader: 6 / 100%
for svar.
Camilla Plum's youghurt kan jeg da prøve.
Tykmælken laver hun bla. på kærnemælk og det kan jeg ikke få. Men jeg vil da prøve mig frem med mælk, yoghurt og citron som i foreslår.

Skal det helst stå uden låg? For hvis der står madvarer på vores køkkenbord er der myrer og andet småkravl i lige med det samme.

Vores stuetemperatur kan godt være 35 grader når vi ikke lige har aircon tændt. Mon det er for varmt?
__________________
Majken, mor til dejlige Filippa, juni 2010 og lille hjemmefødte Axel, januar 2013
MajkenO er offline   Besvar med citat
Ulæste 02-04-11, 13:01   #6
SidseB
SidseB tæller børn under taget - 1, 2, 3
Vik(l)ing
 
SidseBs avatar
 
Tilmeldingsdato: 23/08-07
Indlæg: 23,015
Tak givet gange: 11,802
Takket 12,034 gange i 4,697 indlæg
iTrader: 14 / 100%
Kan du ikke bare lægge en anden tallerken over som låg? Eller måske bare noget husholdningsfilm?
__________________
Sidse - med C '01, A '03 og lille G '11
Everything you want, is on the other side of fear
SidseB er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til SidseB for dette brugbare indlæg:
MajkenO (02-04-11)
Ulæste 02-04-11, 13:08   #7
Sienna
Sienna er i haven....da mit barn er flyttet hjemmefra
Jeg betaler husleje her!
 
Siennas avatar
 
Tilmeldingsdato: 31/05-07
Geografisk placering: Møn
Indlæg: 21,157
Tak givet gange: 26,859
Takket 15,263 gange i 7,856 indlæg
iTrader: 1 / 100%
I gamle dage lagde man bare en tallerken over når man lavede tykmælk.

Jeg vil lige sige at det med citron saft ikke giver en autentisk tykmælk eller creme fraise... bare et lidt syrnet produkt.
Hvis du kan få creme fraise eller sour cream så kan du godt bruge til ar syrne til en slags tykmælk.

jeg har også skrevet lidt om kefir, tykmælk og yoghurt på min blog;
http://fede-tider.blogspot.com/2010/...emmelavet.html
__________________
Mor til tidl. stofble og bærebarn E 1994 - blogger om have og realfoods på Fede tider 360 /2016 ting
Sienna er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til Sienna for dette brugbare indlæg:
MajkenO (02-04-11)
Ulæste 02-04-11, 18:20   #8
MajkenO
MajkenO Har ændret avatar :-)
Shhhhh........ jeg skriver
 
MajkenOs avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/02-10
Geografisk placering: Johor Bahru, Malaysia
Indlæg: 1,514
Tak givet gange: 1,692
Takket 952 gange i 451 indlæg
iTrader: 6 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af SidseB Vis indlæg
Kan du ikke bare lægge en anden tallerken over som låg? Eller måske bare noget husholdningsfilm?
Jo Tænkte bare om der skete noget ved at bruge en bøtte med tætsluttende låg - måske det skal have luft for at virke? Vi har nemlig temmelig mange bittesmå myrer og de kommer sgi ind overalt.

Sienna: Spændende blog. Tak for det!
__________________
Majken, mor til dejlige Filippa, juni 2010 og lille hjemmefødte Axel, januar 2013
MajkenO er offline   Besvar med citat
Ulæste 03-04-11, 12:58   #9
Sienna
Sienna er i haven....da mit barn er flyttet hjemmefra
Jeg betaler husleje her!
 
Siennas avatar
 
Tilmeldingsdato: 31/05-07
Geografisk placering: Møn
Indlæg: 21,157
Tak givet gange: 26,859
Takket 15,263 gange i 7,856 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Jeg tror godt du kan bruge tætsluttende låg.
Det går jeg når jeg laver yoghurt -og med kefir SKAL man bruge tætsluttende flasker,
__________________
Mor til tidl. stofble og bærebarn E 1994 - blogger om have og realfoods på Fede tider 360 /2016 ting
Sienna er offline   Besvar med citat
Besvar


Aktuelt aktive brugere, der læser denne tråd: 1 (0 medlemmer og 1 gæster)
 
Trådværktøjer
Visningstilstande

Regler for indlæg
Du kan ikke oprette nye tråde
Du kan ikke oprette svar
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke redigere dine indlæg

BB-kode er Til
Smilies er Til
[IMG]-kode er Til
HTML-kode er Fra

Forumoversigtsmenu

Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 00:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
no new posts