Pastaretter - Slyngebarn
Slyngebarn.dk

Gå tilbage   Slyngebarn > Gør det selv - eller gør det sammen med andre > Mad > Snak om mad
Glemt adgangskode? Tilmeld

Besvar
Trådværktøjer Visningstilstande
Ulæste 06-08-11, 12:39   #1
Andemosc
Andemosc ....
Evigt udviklende
 
Andemoscs avatar
 
Tilmeldingsdato: 26/07-06
Geografisk placering: Birkerød
Indlæg: 7,100
Tak givet gange: 2,246
Takket 2,725 gange i 1,295 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Pastaretter

Jeg vil gerne varierer lidt over mine pastaretter og gerne lave lidt flere sovse til - altså ikke kødsovs med de mere flødeagtige sovse, dog helst så sund så muligt, her tænker jeg hvis man kan lave det på de mere magre fløder eller kvark og lign.

Kan I ikke komme med nogle bud på hvilke pastaretter og dertil sovse som I laver?
__________________
Christina

Mor til Anders Juli '95, Emma Januar '00 og Oscar Juli 2004
Andemosc er offline   Besvar med citat
Ulæste 06-08-11, 12:45   #2
Quinnie
Quinnie Mere yngel end slyngel...
afro-(sl)yngel
 
Quinnies avatar
 
Tilmeldingsdato: 14/04-07
Geografisk placering: Bramming
Indlæg: 3,582
Tak givet gange: 1,752
Takket 3,376 gange i 957 indlæg
iTrader: 12 / 100%
Laksestykker (mundrette bidder)
1 løg, finhakket
1 bakke cherrytomater i kvarte
5-6 kugler frossen tomat (eller noget frisk)
peberfrugt i tern
Squash i tern
Champignons

En kvart liter Fløde (eller creme fine 7%)
Persille, dild eller basilikum

Serveres med frisk pasta

Brun laksestykkerne og læg dem til side.

Svits løg i lidt olie, tilsæt de øvrige grøntsager (minus tomater) og lad småsimre til fløden tykner lidt.

Vend med den friskkogte pasta og smid laksen ved. Pynt med krydderurter og friskhøvlet parmasan.
__________________
Winnie
Mor til Johanna født 2002, Thomas 2004 og Augustina 2007.
Tidligere kendt som: Winnie
Quinnie er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til Quinnie for dette brugbare indlæg:
Andemosc (06-08-11)
Ulæste 06-08-11, 12:52   #3
D.morT3
D.morT3 Venter sig en baby til februar
Jeg betaler husleje her!
 
D.morT3s avatar
 
Tilmeldingsdato: 18/08-07
Geografisk placering: Tåstrup, vestsjælland
Indlæg: 8,577
Tak givet gange: 10,172
Takket 1,900 gange i 869 indlæg
iTrader: 6 / 100%
jeg laver tit en karry sovs til frisk pasta og rejer

karry svitses i lidt smør, porre og champignon tilsættes (evt andre rest grønsager vi har) og derefter rejerne
så hældes madlavningsfløde på og retten smages til med chilisovs og salt og peper
__________________
Albert 2007, Vigga 2009 og lille VIlma 2015
D.morT3 er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til D.morT3 for dette brugbare indlæg:
Andemosc (06-08-11)
Ulæste 06-08-11, 12:52   #4
dohva
dohva ... happiness is not a destination - it is a way...
Mit IRL er skiftet ud med en URL
 
dohvas avatar
 
Tilmeldingsdato: 15/11-10
Geografisk placering: Vestjylland
Indlæg: 4,131
Tak givet gange: 2,035
Takket 2,465 gange i 1,180 indlæg
iTrader: 5 / 100%
Rist bacon, champignon og forårsløg på en pande. Hæld madlavningsfløde eller mornaysacue over og varm igennem. Tilsæt nykogt grøn frisk pasta og rør det sammen.

Varier og grønt efter ønske - fx skinke eller majs eller ærter
__________________
_______________________________________________
Dorthe, mor til Nynne

dohva er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til dohva for dette brugbare indlæg:
Andemosc (06-08-11)
Ulæste 09-08-11, 21:16   #5
slyngelise
slyngelise har ikke brugt den nye funktion...
Jeg betaler husleje her!
 
No Avatar
 
Tilmeldingsdato: 04/04-07
Indlæg: 6,742
Tak givet gange: 663
Takket 872 gange i 503 indlæg
iTrader: 17 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af D.ejegod Vis indlæg
jeg laver tit en karry sovs til frisk pasta og rejer

karry svitses i lidt smør, porre og champignon tilsættes (evt andre rest grønsager vi har) og derefter rejerne
så hældes madlavningsfløde på og retten smages til med chilisovs og salt og peper
kan man bruge rejer fra frost til denne ret? Eller hvad bruger man?
__________________
Slyngelise
slyngelise er offline   Besvar med citat
Ulæste 09-08-11, 21:21   #6
Jonathansmor
Jonathansmor tja......
Kaospilot
 
Jonathansmors avatar
 
Tilmeldingsdato: 28/09-07
Indlæg: 21,143
Tak givet gange: 3,202
Takket 10,428 gange i 3,809 indlæg
iTrader: 29 / 100%
Jeg læser lige med, kan også godt bruge lidt inspiration...
Jonathansmor er offline   Besvar med citat
Ulæste 10-08-11, 13:15   #7
Smillasmilla
Smillasmilla har ikke brugt den nye funktion...
Skriver SBeciale
 
Smillasmillas avatar
 
Tilmeldingsdato: 01/05-08
Indlæg: 4,887
Tak givet gange: 282
Takket 1,308 gange i 672 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Svits et løg i lidt fedtstof. Hæld en mornaysovs samt ca. ½ liter mælk i. Kog igennem (rør imens). Tilsæt 1-2 hoveder broccoli i små stykker (vi spiser mange grøntsager, så vi kan godt lide der er to i). Kog til broccoli er mørt. Lige inden servering tilsættes røget laks i små stykker efter smag samt to pakker frisk (kogt efter anvisning) grovpasta (fettuchini e.l.)...det er vores ynglings fastfood herhjemme...kan varieres ved at udskifte laks med sprødstegt bacon...
Smillasmilla er offline   Besvar med citat
The Following 2 Users Say Thank You to Smillasmilla For This Useful Post:
Andemosc (10-08-11), Elisabette (10-08-11)
Ulæste 10-08-11, 13:28   #8
Kattyhuw
Kattyhuw har sørme fået nyt fedt job :-)
Julen varer lige til påske-slyngel - og lidt til ;)
 
Kattyhuws avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/03-08
Geografisk placering: Nørhalne i nordjylland
Indlæg: 3,148
Tak givet gange: 3,408
Takket 835 gange i 534 indlæg
iTrader: 4 / 100%
OK, her kommer vores absolutte favorit...... Ikke en supersund -eller jo for spinat er jo topsundt Den er forresten fra Jamie Oliver, men jeg laver den lidt anderledes.

250g bacon
evt. kyllinge rester
1 løg
hvidløg
en klat smør
spinat
½ bæger mascarponecreme
1 - 1½ dl fløde
pasta
muskatnød
masser af friskrevet parmasan 2 - 3 håndfulds friskrevet

Rist en pakke bacon på panden - tilsæt et hakket løg, hvidlæg og evt. noget left-over kylling. Når det er lunt og ristet, så tilføjer du hakket spinat sammen med smørret, man kan både bruge frisk og frossen - en pose frisk og vel ca ½ pose frossent. Det kommer lidt an på, hvor spinatglade i er. Til sidst røres ½ bæger mascarponecreme og ca 1 - 1½ dl fløde for at lave en cremet sovs, man kan også hælde noget af kogevandet fra pastaen i. Samg til med salt, peber og muskatnød.

Sovsen hældes over den kogte pasta, og den revne parmasan til føjes og hele herligheden blandes rundt.

Det er lækrest med nogle af de pastattyper, som har små "huler", hvor sovsen kan gemme sig i....
__________________
Mange hilsner fra Katrine - Mor til skønne Emily fra juni 2004, frække Jamie fra juni 2008 og vidunderlige Elliot fra september 2011
Kattyhuw er offline   Besvar med citat
The Following 2 Users Say Thank You to Kattyhuw For This Useful Post:
Andemosc (10-08-11), Sienna (10-08-11)
Ulæste 10-08-11, 13:32   #9
Thyra
Thyra havde to houdinigrise med kipketerben
SB's burgerbuddy
Administrator
 
Thyras avatar
 
Tilmeldingsdato: 12/07-07
Indlæg: 9,217
Tak givet gange: 5,098
Takket 10,090 gange i 3,264 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Min underskudspastaret er kogt fettuchini med en spinatsovs til. Løg og bacon svitses, mornaysovs og spinat kommes i, hvidløg hvis man er til det, en pose kogt grønt, et broccoli eller hvad man har til og vupti :heyhey: Mad. Nem mad.
__________________
Mor til dreng fra 2007
Thyra er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til Thyra for dette brugbare indlæg:
Andemosc (10-08-11)
Ulæste 10-08-11, 18:24   #10
slyngelise
slyngelise har ikke brugt den nye funktion...
Jeg betaler husleje her!
 
No Avatar
 
Tilmeldingsdato: 04/04-07
Indlæg: 6,742
Tak givet gange: 663
Takket 872 gange i 503 indlæg
iTrader: 17 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af D.ejegod Vis indlæg
jeg laver tit en karry sovs til frisk pasta og rejer

karry svitses i lidt smør, porre og champignon tilsættes (evt andre rest grønsager vi har) og derefter rejerne
så hældes madlavningsfløde på og retten smages til med chilisovs og salt og peper
Jeg prøver igen - kan man bruge frosne rejer til denne ret? Eller? (jeg er IKKE vant til at bruge rejer i madlavning overhovedet)
__________________
Slyngelise
slyngelise er offline   Besvar med citat
Ulæste 10-08-11, 18:30   #11
Thyra
Thyra havde to houdinigrise med kipketerben
SB's burgerbuddy
Administrator
 
Thyras avatar
 
Tilmeldingsdato: 12/07-07
Indlæg: 9,217
Tak givet gange: 5,098
Takket 10,090 gange i 3,264 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Citat:
Oprindeligt skrevet af slyngelise Vis indlæg
Jeg prøver igen - kan man bruge frosne rejer til denne ret? Eller? (jeg er IKKE vant til at bruge rejer i madlavning overhovedet)

Jeg tillader mig lige at svare.

Ja.
__________________
Mor til dreng fra 2007
Thyra er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til Thyra for dette brugbare indlæg:
slyngelise (10-08-11)
Ulæste 10-08-11, 18:38   #12
Sienna
Sienna er i haven....da mit barn er flyttet hjemmefra
Jeg betaler husleje her!
 
Siennas avatar
 
Tilmeldingsdato: 31/05-07
Geografisk placering: Møn
Indlæg: 21,489
Tak givet gange: 27,426
Takket 15,654 gange i 8,057 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Jeg synes ikke at de cremede ting bliver et gode med kvarg og den slags
Hellere spise lidt af det gode med masser af grønt til
Asparges , ærter eller svampe synes jeg er skønne i cremede sovse.
og så min kæphest
Creme fine mv er det værste erstaznings bras !!!
Citat:
Cremefine og Milda har spredt sig som en pest til de danske køkkener
Folk tror, godt hjulpet af reklamer, at vi taler om fløde.
Nej vi taler om den værste slags erstatningsmad - fabriksfremstillet med en LANG indholdsfortegnelse. Og hvem står bag det det gør Unilever som jeg har skrevet om før
Interessant nok er det faktisk umuligt at finde en indholdsfortegnelse på den danske side - så nu tager vi den på svensk;

Milda 20 %
skummjölk, vegetabiliskt fett (härdat), vegetabilisk olja, emulgeringsmedel (E472b, sojalecitin och E472e), förtjockningsmedel (E1442 tapiokabaserat), kärnmjölkspulver, socker, arom, stabiliseringsmedel (E407), färgämne (betakaroten). Innehåller inte transfett.

Er det en fløde ???
med skummetmælk, hærdet vegetabisk fedt, sukker, og en røvfuld tilsætningsstoffer !

Milda 4 % nøglehulsmærket/dødningehoved mærket
vatten, låglaktos skummjölk, vegetabiliskt fett, rapsolja, förtjockningsmedel (E1450 tapioka- baserat), kärnmjölkspulver, stabiliseringsmedel (E415, E461), emulgeringsmedel (E435), arom, färgämne (betakaroten). Innehåller inte transfett.

Igen Vand, en masser stabilatorer mv...

Piskefløde; indeholder fløde og intet andet
- hvis du er bange for flødespøgelset så hæld lidt mindre i ! eller brug det der madlavningsfløde som i det mindste har en indholdsfortegnelse man kan forstå !!
__________________
Mor til tidl. stofble og bærebarn E 1994 - blogger om have og realfoods på Fede tider 360 /2016 ting
Sienna er offline   Besvar med citat
The Following 5 Users Say Thank You to Sienna For This Useful Post:
BoletteMarie (12-08-11), Elisabette (10-08-11), Notbabe (10-08-11), slyngelise (10-08-11), xina (12-08-11)
Ulæste 10-08-11, 20:25   #13
slyngelise
slyngelise har ikke brugt den nye funktion...
Jeg betaler husleje her!
 
No Avatar
 
Tilmeldingsdato: 04/04-07
Indlæg: 6,742
Tak givet gange: 663
Takket 872 gange i 503 indlæg
iTrader: 17 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af Kattyhuw Vis indlæg
OK, her kommer vores absolutte favorit...... Ikke en supersund -eller jo for spinat er jo topsundt Den er forresten fra Jamie Oliver, men jeg laver den lidt anderledes.

250g bacon
evt. kyllinge rester
1 løg
hvidløg
en klat smør
spinat
½ bæger mascarponecreme
1 - 1½ dl fløde
pasta
muskatnød
masser af friskrevet parmasan 2 - 3 håndfulds friskrevet

Rist en pakke bacon på panden - tilsæt et hakket løg, hvidlæg og evt. noget left-over kylling. Når det er lunt og ristet, så tilføjer du hakket spinat sammen med smørret, man kan både bruge frisk og frossen - en pose frisk og vel ca ½ pose frossent. Det kommer lidt an på, hvor spinatglade i er. Til sidst røres ½ bæger mascarponecreme og ca 1 - 1½ dl fløde for at lave en cremet sovs, man kan også hælde noget af kogevandet fra pastaen i. Samg til med salt, peber og muskatnød.

Sovsen hældes over den kogte pasta, og den revne parmasan til føjes og hele herligheden blandes rundt.

Det er lækrest med nogle af de pastattyper, som har små "huler", hvor sovsen kan gemme sig i....
Hvad er mascarponecreme?

Kan man købe "stødt" muskatnød som et krydderi (ligesom paprika, eller fås det kun som hele nødder?)
__________________
Slyngelise
slyngelise er offline   Besvar med citat
Ulæste 10-08-11, 20:34   #14
Andemosc
Andemosc ....
Evigt udviklende
 
Andemoscs avatar
 
Tilmeldingsdato: 26/07-06
Geografisk placering: Birkerød
Indlæg: 7,100
Tak givet gange: 2,246
Takket 2,725 gange i 1,295 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Citat:
Oprindeligt skrevet af slyngelise Vis indlæg
Hvad er mascarponecreme?

Kan man købe "stødt" muskatnød som et krydderi (ligesom paprika, eller fås det kun som hele nødder?)
Mascaponecreme er faktisk en ost - du finder den i supermarkedet i disken med andre oste.

Muskatnød kan sagtens købes stødt, men der er nu noget over at have nødden liggende og så rive det friskt på rivejernet når du skal bruge det
__________________
Christina

Mor til Anders Juli '95, Emma Januar '00 og Oscar Juli 2004
Andemosc er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til Andemosc for dette brugbare indlæg:
slyngelise (10-08-11)
Ulæste 10-08-11, 21:43   #15
JuliAnd
JuliAnd føler sig kørt over.....
Bare send min post til Slyngebarn.dk
 
JuliAnds avatar
 
Tilmeldingsdato: 18/07-09
Geografisk placering: Odense C
Indlæg: 3,111
Tak givet gange: 577
Takket 888 gange i 697 indlæg
iTrader: 3 / 83%
Lidt løg og hvidløg (4 fed) steges sammen med bacontern (kan udelades) og skinketern. Champignon steges med. Der hældes madlavningsfløde ved (½L+evt mælk). Krydders med tomatpure (en lille ca, måske lidt mere) oregano, salt og peber.
Der kommes spinat (plejer at bruge frost) ved og broccoli-stykker.

Hertil frisk pasta og revet ost... Mums...
__________________
Eva - mor til to dejlige piger

Sidst redigeret af JuliAnd; 10-08-11 kl. 21:45
JuliAnd er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til JuliAnd for dette brugbare indlæg:
Andemosc (10-08-11)
Besvar


Aktuelt aktive brugere, der læser denne tråd: 1 (0 medlemmer og 1 gæster)
 
Trådværktøjer
Visningstilstande

Regler for indlæg
Du kan ikke oprette nye tråde
Du kan ikke oprette svar
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke redigere dine indlæg

BB-kode er Til
Smilies er Til
[IMG]-kode er Til
HTML-kode er Fra

Forumoversigtsmenu

Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 12:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
no new posts