langtidshævning?? - Slyngebarn
Slyngebarn.dk

Gå tilbage   Slyngebarn > Gør det selv - eller gør det sammen med andre > Mad > Snak om mad
Glemt adgangskode? Tilmeld

Besvar
Trådværktøjer Visningstilstande
Ulæste 07-11-07, 21:22   #1
M.Emmer
M.Emmer skal snart flytte...
Mit IRL er skiftet ud med en URL
 
M.Emmers avatar
 
Tilmeldingsdato: 22/06-07
Geografisk placering: Biersted, nordjylland
Indlæg: 4,159
Tak givet gange: 864
Takket 489 gange i 323 indlæg
iTrader: 12 / 100%
langtidshævning??

Nu har jeg jo fået "job" i en børnehave, som køkkenhjælper og så vil de gerne have at jeg bager brød eller boller til dem (altså til ungerne)

Nu vil jeg så høre om I tror der sker noget ved at hæve fra kl 15 om eftermiddagen til næste formiddag omkring kl 9-9.30?

Og har I så også en god og nem opskrift på sådan nogle langtidshævede boller/brød? Den skal være god til bh-børn, altså gode og sunde.
__________________
Maria- mor til Mathias fra okt 06 og Thor fra juli 09
.....falder i med mængden


M.Emmer er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 21:25   #2
hejlouise
hejlouise er træt.
Sorte Slyngel
 
hejlouises avatar
 
Tilmeldingsdato: 06/05-06
Geografisk placering: Jægerspris
Indlæg: 11,448
Tak givet gange: 303
Takket 2,013 gange i 578 indlæg
iTrader: 11 / 100%
Der er intet farligt ved at du lader bollerne hæve så længe - men du skal skære drastisk ned på mængden af gær (f.eks. 10 gr. gær i stedet for 50) + lade dem hæve i køleskab, så det foregår langsommere, ellers har du dej ud over det hele

Tværtimod synes jeg at langtidshævet brød smager mindre af gær end alm. boller.
__________________
KH / Louise
Mor til sødeste Amanda (aug. 05) og skønneste William (nov. 07)
hejlouise er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 21:27   #3
camram
camram ....
Jeg betaler husleje her!
 
camrams avatar
 
Tilmeldingsdato: 12/05-06
Geografisk placering: østfyn
Indlæg: 9,123
Tak givet gange: 1,155
Takket 6,668 gange i 1,880 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af emmeline Vis indlæg
Nu har jeg jo fået "job" i en børnehave, som køkkenhjælper og så vil de gerne have at jeg bager brød eller boller til dem (altså til ungerne)

Nu vil jeg så høre om I tror der sker noget ved at hæve fra kl 15 om eftermiddagen til næste formiddag omkring kl 9-9.30?

Og har I så også en god og nem opskrift på sådan nogle langtidshævede boller/brød? Den skal være god til bh-børn, altså gode og sunde.
jeg putter bare en lille bitte smugle gær i vel ca en kvart pakke... røre det ud i lunket vand vel 7 dl-- lidt salt sukker olie oven i mel til det er en noget lind dej... stille det i køleskabet
og dagen efter ælter jeg mel i så det passer... former det lader det hæve lidtog bager det
__________________
Blogger om mine krea udskejelser her
Ramsgaard
camram er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 21:30   #4
M.Emmer
M.Emmer skal snart flytte...
Mit IRL er skiftet ud med en URL
 
M.Emmers avatar
 
Tilmeldingsdato: 22/06-07
Geografisk placering: Biersted, nordjylland
Indlæg: 4,159
Tak givet gange: 864
Takket 489 gange i 323 indlæg
iTrader: 12 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af hejlouise Vis indlæg
Der er intet farligt ved at du lader bollerne hæve så længe - men du skal skære drastisk ned på mængden af gær (f.eks. 10 gr. gær i stedet for 50) + lade dem hæve i køleskab, så det foregår langsommere, ellers har du dej ud over det hele

Tværtimod synes jeg at langtidshævet brød smager mindre af gær end alm. boller.
Jeg er helt enig, har lavet nogle før, men vidste ikke om de måtet hæve så lang tid.
Kan det passe at de også bliver mere luftige af at langtidshæve? samt at de holder sig bedre?
og så lige for de hurtige svar
__________________
Maria- mor til Mathias fra okt 06 og Thor fra juli 09
.....falder i med mængden


M.Emmer er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 21:32   #5
hejlouise
hejlouise er træt.
Sorte Slyngel
 
hejlouises avatar
 
Tilmeldingsdato: 06/05-06
Geografisk placering: Jægerspris
Indlæg: 11,448
Tak givet gange: 303
Takket 2,013 gange i 578 indlæg
iTrader: 11 / 100%
Ja, jeg synes at de holder længere. Jeg tror ikke, der er noget galt i at lade dem hæve f.eks. 24 timer, hvis det er det, der passer i dit skema, så skal du bare eksperimentere med gærmængden.
__________________
KH / Louise
Mor til sødeste Amanda (aug. 05) og skønneste William (nov. 07)
hejlouise er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 21:37   #6
M.Emmer
M.Emmer skal snart flytte...
Mit IRL er skiftet ud med en URL
 
M.Emmers avatar
 
Tilmeldingsdato: 22/06-07
Geografisk placering: Biersted, nordjylland
Indlæg: 4,159
Tak givet gange: 864
Takket 489 gange i 323 indlæg
iTrader: 12 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af hejlouise Vis indlæg
Ja, jeg synes at de holder længere. Jeg tror ikke, der er noget galt i at lade dem hæve f.eks. 24 timer, hvis det er det, der passer i dit skema, så skal du bare eksperimentere med gærmængden.
Ja det er jo lige det. Der er jo 60-115 børn der skal have brød og frugt om eftermiddagen
Nå, men jeg har da ½ år til at finde ud af gærmængden i Og ungerne æder det nok alligevel...:cookie:
__________________
Maria- mor til Mathias fra okt 06 og Thor fra juli 09
.....falder i med mængden


M.Emmer er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 21:51   #7
camram
camram ....
Jeg betaler husleje her!
 
camrams avatar
 
Tilmeldingsdato: 12/05-06
Geografisk placering: østfyn
Indlæg: 9,123
Tak givet gange: 1,155
Takket 6,668 gange i 1,880 indlæg
iTrader: 1 / 100%
ej hvor sjovt at du kommer fra biersted... kender godt nok ikke noget til byen.. min mine svigerforældre bode der i ca 2 år da de var ny gifte for 37 år siden
__________________
Blogger om mine krea udskejelser her
Ramsgaard
camram er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 21:58   #8
M.Emmer
M.Emmer skal snart flytte...
Mit IRL er skiftet ud med en URL
 
M.Emmers avatar
 
Tilmeldingsdato: 22/06-07
Geografisk placering: Biersted, nordjylland
Indlæg: 4,159
Tak givet gange: 864
Takket 489 gange i 323 indlæg
iTrader: 12 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af camram Vis indlæg
ej hvor sjovt at du kommer fra biersted... kender godt nok ikke noget til byen.. min mine svigerforældre bode der i ca 2 år da de var ny gifte for 37 år siden
Ja det er da lidt sjovt. Biersted er jo ikke nogen stor by Er du herfra egnen også?
__________________
Maria- mor til Mathias fra okt 06 og Thor fra juli 09
.....falder i med mængden


M.Emmer er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 22:03   #9
camram
camram ....
Jeg betaler husleje her!
 
camrams avatar
 
Tilmeldingsdato: 12/05-06
Geografisk placering: østfyn
Indlæg: 9,123
Tak givet gange: 1,155
Takket 6,668 gange i 1,880 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af emmeline Vis indlæg
Ja det er da lidt sjovt. Biersted er jo ikke nogen stor by Er du herfra egnen også?
nej det ville være synd at sige... sydøstfyn...

og mine svigerforældre er entligt fra vest for thisted.. men min svigerfar læste i ålborg og min svigermor var i bagerforetningen inden hun fik min svigerinde og blev hjemmegående
og ja så flyttede de til fyn...
lidt heldigt.. ellers havde jeg jo nok ikke lige mødt min mand
__________________
Blogger om mine krea udskejelser her
Ramsgaard
camram er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 22:04   #10
Dea
Dea trænger til ferie
Sølvslyngel
 
Deas avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/05-07
Geografisk placering: Sorø
Indlæg: 441
Tak givet gange: 0
Takket 0 gange i 0 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Send en besked via MSN til Dea
Jeg kan garantere at der ikke sker noget ved langtidshævning,hvis det vel og mærke foregår i køleskab.
Det har også en indvirkning på både kerner og mel (generelt råvarer) at de gode stoffer træder mere frem.
Jeg bruger altid langtidshævning og så putter jeg gerne grød, mos eller kogteris i hvis jeg har nogen til overs.
Det giver godt med smag og mætter mere og så er det lækkert og sundt.
Hvis du gerne vil have at bollerne holder længere kan du evt. halvere eller helt fjerne fedstof.
ønsker du at lave brød med mange kerner er det ern rigtigt god ide at ligge dem i blød i kogende vand minimum 3 timer gerne natten over.
håber du kan bruge det til noget, og held og lykke med det nye job.
__________________
Mor til Silas 010103 og Malte 1411006
Dea er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 22:05   #11
camram
camram ....
Jeg betaler husleje her!
 
camrams avatar
 
Tilmeldingsdato: 12/05-06
Geografisk placering: østfyn
Indlæg: 9,123
Tak givet gange: 1,155
Takket 6,668 gange i 1,880 indlæg
iTrader: 1 / 100%
men måske forfølger biersted mig bare...
jeg haer et venne par hvis ene veninnes forældre bor der.. veninne hedder domdomdom vi har være lidt sammen med hende.... for lang tid siden... hun læser tysk på uni og er spastisk... (hedder det det ??)
__________________
Blogger om mine krea udskejelser her
Ramsgaard
camram er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 22:12   #12
M.Emmer
M.Emmer skal snart flytte...
Mit IRL er skiftet ud med en URL
 
M.Emmers avatar
 
Tilmeldingsdato: 22/06-07
Geografisk placering: Biersted, nordjylland
Indlæg: 4,159
Tak givet gange: 864
Takket 489 gange i 323 indlæg
iTrader: 12 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af Dea Vis indlæg
Jeg kan garantere at der ikke sker noget ved langtidshævning,hvis det vel og mærke foregår i køleskab.
Det har også en indvirkning på både kerner og mel (generelt råvarer) at de gode stoffer træder mere frem.
Jeg bruger altid langtidshævning og så putter jeg gerne grød, mos eller kogteris i hvis jeg har nogen til overs.
Det giver godt med smag og mætter mere og så er det lækkert og sundt.
Hvis du gerne vil have at bollerne holder længere kan du evt. halvere eller helt fjerne fedstof.
ønsker du at lave brød med mange kerner er det ern rigtigt god ide at ligge dem i blød i kogende vand minimum 3 timer gerne natten over.
håber du kan bruge det til noget, og held og lykke med det nye job.
Først vil jeg sige men jobbet er ikke selvvalgt Jeg er sendt ud i aktivering. men det er faktisk hyggeligt nok

Jeg ved at der plejer at være nogle kerner, så dit råd er meget velkomment
Jeg har set at de har en rest 5-korns bld der skal bruges. Skal det også stå lidt i blød? og hvad med solsikkekerner?
Det med fedtstof er vel en god idé også selvom det ikke skal holde sig så lang tid? Evt fryses.
Det kommer til at hæve på køl...skal ik ha dej over det hele
__________________
Maria- mor til Mathias fra okt 06 og Thor fra juli 09
.....falder i med mængden


M.Emmer er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 22:16   #13
Dawn
Dawn ost-ost-ost-ost-ost jeg må ha O-O-O-oooost!
Jeg betaler husleje her!
 
Dawns avatar
 
Tilmeldingsdato: 09/05-07
Geografisk placering: Malaga
Indlæg: 11,188
Tak givet gange: 720
Takket 3,793 gange i 1,496 indlæg
iTrader: 2 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af emmeline Vis indlæg
Først vil jeg sige men jobbet er ikke selvvalgt Jeg er sendt ud i aktivering. men det er faktisk hyggeligt nok

Jeg ved at der plejer at være nogle kerner, så dit råd er meget velkomment
Jeg har set at de har en rest 5-korns bld der skal bruges. Skal det også stå lidt i blød? og hvad med solsikkekerner?
Det med fedtstof er vel en god idé også selvom det ikke skal holde sig så lang tid? Evt fryses.
Det kommer til at hæve på køl...skal ik ha dej over det hele
Hvis det ikke skal holde sig længe synes jeg absolut du skal tilsætte olivenolie - det er super sundt, børn skal ikke have fedtfattig mad. Ummmm - langtidshævet brød...

Mvh.
Dawn
Dawn er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-11-07, 23:58   #14
Dea
Dea trænger til ferie
Sølvslyngel
 
Deas avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/05-07
Geografisk placering: Sorø
Indlæg: 441
Tak givet gange: 0
Takket 0 gange i 0 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Send en besked via MSN til Dea
alle kerner bliver gode af at stå lidt i blød, men solsikkekerner og andre bløde, "lige til at spise kerner" behøver ikke at stå i blød, og ja dejen hæver langsommere i køleskabet, så hvis du skærer ned på gæren og tilsætter lidt ekstra væske så burde den blive i skålen, læg et viskestykke over det hjælper også til at holde dejen inde...og je jeg tilslutter mig også det med olivenolien børn har godt af at få de gode fedtstoffer specielt de små, det var mere hvis du ville have dem til at holde længere.
Jeg er ppersonligt helt vild med at putte nødder i bollerne lige hakke nogle mandler det er virkeligt godt og endnu engang virkeligt sundt med nødder til de små hoveder, de skal bare hakkes temmeligt fint så det ikke bliver for svært for de små tandløse gummer at komme igenem (alt efter hvor små de er)
håber du får en fantastisk aktivering
__________________
Mor til Silas 010103 og Malte 1411006
Dea er offline   Besvar med citat
Ulæste 12-11-07, 22:49   #15
Ulla
Ulla sætter ikke komma når jeg er ivrig. sorry
Queen Oohlah
 
Ullas avatar
 
Tilmeldingsdato: 03/05-06
Geografisk placering: Vesterbronx
Indlæg: 27,626
Tak givet gange: 1,910
Takket 6,024 gange i 2,282 indlæg
iTrader: 7 / 100%
jeg har lige smidt min bolleantiopskrift under den tråd med boller uden hvedemel ... men hey; smider den også lige her

jeg bruger aldrig opskrift til boller men tager udgangspunkt i mængden af vand ...

det du gør er:
Tag et par dl vand - tag lidt gær og opløs i. Du kan bruge alt mellem 5 gram og en ½ pakke. Meget lidt gær giver lækre boller men skal hæve en evighed. (Et tip er: lad dem hæve i køleskab natten over). Så giver du et skvæt olie og et drys salt. Så tager du dit mel og hælder i mens du rører. Når konsistensen er god så ælter du igennem og stiller til hævning. Dejen er hævet når den er dobbelt så stor. Så former du til boller og efterhæver en 20 min tid. Bag ved 200 til de er gyldne og lyder hule når du banker i bunden.

Du kan variere i en uendelighed. Med forskellige typer mel, havregryn osv (jeg har sågar bagt ret lækre boller af noget øko-baby-speltgrød som ingen babyer gad at spise), du kan rive en gulerod, courgette, græskar... i - eller rosiner? Du kan erstatte lidt vand med mælk eller yoghurt. Du kan pensle med æg eller lade være. Du kan gøre som du vil - og du kan bruge "opskriften" til alt. jeg bager både pizzabunde og boller udfra denne vejledning.
__________________
Ulla (Rumle 2004) + Mila (2006)
Højst sandsynligt skrevet fra min smaaartphååååne
Ulla er offline   Besvar med citat
Besvar


Aktuelt aktive brugere, der læser denne tråd: 1 (0 medlemmer og 1 gæster)
 
Trådværktøjer
Visningstilstande

Regler for indlæg
Du kan ikke oprette nye tråde
Du kan ikke oprette svar
Du kan ikke vedhæfte filer
Du kan ikke redigere dine indlæg

BB-kode er Til
Smilies er Til
[IMG]-kode er Til
HTML-kode er Fra

Forumoversigtsmenu

Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 14:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
no new posts