Slyngebarn - FAQ: Generel brug af forummet
Slyngebarn.dk

Gå tilbage   Slyngebarn > FAQ > FAQ
Glemt adgangskode? Tilmeld

Søg i FAQ Søg i FAQ
Søg efter ord:
Match-muligheder:
Søg i:

Kan jeg søge på forummet?

Du kan søge efter indlæg baseret på brugernavn, ord i indlægget eller emnet, efter dato eller i bestemte fora.

For at åbne søgefunktionen skal du klikke på linket "Søg" øverst på de fleste sider.

Du kan søge i alle de fora, du har tilladelse til at søge i - du kan ikke søge i private fora, med mindre administratorerne har givet dig de nødvendige rettigheder.


Kan jeg sende e-mails til andre medlemmer?

Ja! For at sende en e-mail til et andet medlem, kan du enten finde det pågældende medlem i medlemslisten, eller klikke på knappen E-mail i et indlæg, der er skrevet af det pågældende medlem.

Normalt åbnes der en side med en formular, hvor du kan indtaste din besked. Når du har indtastet din besked, skal du trykke på knappen [send email], så afsendes din besked med det samme. Bemærk, at du af hensyn til beskyttelse af private oplysninger ikke vil få modtagerens e-mail-adresse at se.

Bemærk, at hvis du ikke kan finde en knap eller et link til at sende e-mail til den pågældende bruger, er det enten fordi administratorerne har deaktiveret denne funktion for dette forum, eller fordi brugeren ikke ønsker at modtage e-mails fra andre medlemmer af forummet.

En anden nyttig e-mail-funktion giver mulighed for at sende et link til en tråd til en ven, hvis du mener at de vil synes at det er interessant. Når du læser en tråd er der et link på siden, som giver mulighed for at sende en kort besked til en anden person. Din henvisnings-ID tilføjes til linket, så hvis din ven tilmelder sig på forummet i forbindelse med at han/hun kigger på det link, du har sendt, vil du automatisk få anerkendelse som henviser!

Tilmeldte brugere kan også sende beskeder til andre medlemmer på dette forum vha. systemet med private beskeder. Klik her for yderligere oplysninger om private beskeder.


Hvad er private beskeder?

Hvis administratoren har aktiveres systemet med private beskeder, kan tilmeldte medlemmer sende hinanden private beskeder.

Sådan sendes en privat besked

Private beskeder fungerer på en måde som e-mails, men er begrænset til tilmeldte medlemmer på dette forum. Du kan bruge vB-kode, smilies og billeder i de private beskeder, du sender.

Du kan sende en privat besked til et medlem på dette forum ved at klikke på linket "Send en privat besked" i afsnittet om private beskeder i dit brugerkontrolpanel, eller ved at klikke på knappen Send Private Message i et medlems indlæg.

Når du sender en besked, kan du gemme en kopi af beskeden i din Sendt-mappe.

Mapper med private beskeder

Som standard er der to mapper i området med private beskeder. Det er Indbakken og Sendt-mappen.

Indbakken indeholder alle nye beskeder, du modtager, samt alle andre beskeder, du har modtaget, med angivelse af afsenderens navn og dato/klokkeslæt for modtagelsen.

Sendt-mappen indeholder en kopi af alle beskeder, du har sendt, hvor du har angivet, at du gerne vil beholde en kopi af meddelelsen til senere reference.

Du kan oprette nye mapper til dine beskeder ved at klikke på linket "Rediger mapper".

Hver mappe har en række beskedknapper, så du kan vælge beskederne og flytte dem til andre mapper eller slette dem helt. Du kan også have en knap til at videresende flere beskeder fra en mappe til et andet medlem på forummet.

Du skal slette beskeder med jævne mellemrum, da administratoren sandsynligvis har sat en grænse for antallet af private beskeder, du kan have i dine mapper. Hvis antallet af beskeder overskrider det antal, administratorerne har angivet, kan du ikke modtage eller sende nye beskeder, før du har slettet en del af de gamle.

Når du læser en besked kan du besvare den, eller videresende den til et andet medlem på forummet. Du kan også videresende en besked til flere medlemmer i din venneliste samtidigt.

Sporing af meddelelser

Når du sender en ny besked, kan du anmode om at få besked, når modtageren læser beskeden. På denne måde kan du se, om modtageren har læst din besked ved at kigge på siden Sporing af private beskeder page.

Denne side er opdelt i to afsnit: ulæste beskeder og læste beskeder.

Afsnittet med ulæste beskeder viser alle de beskeder, du har sendt med anmodning om at få besked, når de læses af modtager, som endnu ikke er læst af modtageren.

Afsnittet med læste beskeder viser alle de beskeder, du har sendt med anmodning om af få besked, når de læses af modtager, som modtageren har læst og kvitteret for. Tidspunktet hvor beskeden blev læst vises også.

Du kan deaktivere sporing af en besked ved at vælge beskeden og klikke på knappen [end tracking] (afslut sporing).

Når du modtager en besked med anmodning om at give afsender besked, når du læser den, kan du læse beskeden og afvise af give afsender besked herom. Det gør du ved blot at klikke på linket "Afvis kvittering", i stedet for beskedens titel, hvis dette link vises.


Hvordan bruger jeg medlemslisten?

Medlemslisten er en komplet liste over alle tilmeldte medlemmer på forummet. Du kan se medlemslisten sorteret i alfabetisk rækkefølge efter brugernavn, efter medlemmets tilmeldingsdato eller efter antallet af indlæg, som medlemmet har skrevet.

Medlemslisten har også en søgefunktion, så du nemt kan finde medlemmer i henhold til de kategorier, du angiver - du kan f.eks. søge efter medlemmer, der har tilmeldt sig inden for den sidste uge osv.


Hvordan bruger jeg kalenderen?

Kalenderfunktionen er på en måde lige foraene, da der kan være flere kalendere. Der kan f.eks. være en kalender med hændelser, som du kan se, og en anden kalender kan indeholde fødselsdage.

Der er to typer hændelser i en kalender: normale hændelser og tilbagevendende hændelser.

Normale hændelser varer fra hændelsens start til hændelsens slutning.

Tilbagevendende hændelser gentages et antal gange baseret på visse kriterier. Det kan f.eks. være en hændelse, der finder sted den første mandag i hver måned, eller en hændelse, der finder sted hver mandag og onsdag.

Administratoren kan have aktiveret at tilmeldte medlemmer kan oprette hændelser, men det er normalt ikke tilfældet. Du kan sandsynligvis oprette dine egne private hændelser, som kun du kan se.

Fødselsdage vises muligvis i kalenderen, hvis administratorerne har aktiveret denne funktion. Din fødselsdag vises automatisk i kalenderen, hvis du har indtastet datoen i din profil. Bemærk: hvis du ikke indtaster dit fødeår, når du indtaster din profil, vises din alder ikke i kalenderen.

Hvis du indtaster din fødselsdag, vises dit navn også på forummets hovedside, når du har fødselsdag.


Hvad er bekendtgørelser?

Bekendtgørelser er særlige beskeder, som administratorerne eller redaktørerne opretter. De er ment som en nem form for envejs-kommunikation med brugerne. Hvis du vil kommentere en bekendtgørelse, skal du oprette en ny tråd i forummet, da du ikke kan besvare en bekendtgørelse.


Hvordan giver jeg en karakter til en tråd?

Der kan være en lille menu, der gør det muligt at "give en karakter til en tråd" mellem 1 og 5.

Det er helt frivilligt, om du vil give en karakter, men hvis du synes, at en tråd er suveræn, kan du give den karakteren 5, og hvis du synes, at tråden er uværdig til forummet, kan du give den 1.

Når der er afgivet tilpas mange karakterer, vises der stjerner ud for trådens titel i oversigten. Disse stjerner viser gennemsnitskarakteren, og lader dig få et hurtigt overblik over hvilke tråde, der er værd at læse, hvis du er på et meget aktivt forum med mange tråde.


Hvad er henvisninger?

Administratorerne kan have aktiveret henvisningsfunktionen, som betyder, at det il blive registreret, når du henviser en ny bruger til forummet..

Det sker dog kun, når du henviser til Slyngebarn vha. dit unikke henvisningslink. Det link, du skal bruge, når du henviser, er dette:

/forum/index.php?referrerid=0

Hver gang en person følger dette link til Slyngebarn og tilmelder sig som nyt medlem, opdateres dit henvisningstal med 1. Antallet af henvisninger kan ses i din profil.

Din administrator kan fortælle mere om der er belønning for at henvise til forummet. Vær høflig, når du henviser til Slyngebarn, og lad være med at spamme andre websites med dit henvisningslink bare for at få henvisningspoint.


Hvordan er mulighederne for visning af tråde?
Når du vil se en tråd, kan det foregå på fire forskellige måder.

  1. Lineær måde (ældste først) - på denne måde vises indlæggene i kronologisk rækkefølge, fra ældst til nyest. Indlæggene vises fladt, så der kan ses mange indlæg samtidigt.
  2. Lineær måde (nyeste først) - Samme som ovenstående, men indlæggende vises med de nyeste først.
  3. Tråd-måde - på denne måde vises en træstruktur sammen hvert indlæg. Denne træstruktur giver et overblik over forholdet mellem de enkelte indlæg mht. hvem der har svaret på hvis indlæg. Der vises kun ét indlæg ad gangen.
  4. Hybrid-måde - denne måde er en blanding af den lineære og tråd-måden. Indlægstræet vises som på tråd-måden, men der vises flere indlæg ad gangen, som på de lineære måder.

Hvor kan jeg finde RSS feed?

Administratorerne kan have aktiveret RSS, så du kan se nye tråde i de fora, der kan ses af gæster, uden at logge på forummet.

Feeds er p.t. tilgængelige i to formater, RSS og RSS v2. Forskellene er:

  • RSS 0.91 - Dette feed er baseret på en standard, der er skrevet af netscape, og giver et link til og titlen på tråden.
    /forum/external.php?type=rss
  • RSS 2.0 - Dette feed indeholder titlen, forfatteren, datoen og indholdet i trådens første indlæg.
    /forum/external.php?type=rss2

For at tilføje dette til MyYahoo skal du klikke her.

De fora, som dette gælder for, er muligvis kun særlige fora, der kan ses af gæster, hvis der er tilføjet et ekstra parameter til URL'en med forum-ID'et:
/forum/external.php?type=rss2&forumids=123

Hvis du vil generere indholdet for flere fora ad gangen, kan du adskille forum-ID'erne med komma.


Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 02:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.