Slyngebarn - FAQ: Sådan læses og skrives beskeder
Slyngebarn.dk

Gå tilbage   Slyngebarn > FAQ > FAQ
Glemt adgangskode? Tilmeld

Søg i FAQ Søg i FAQ
Søg efter ord:
Match-muligheder:
Søg i:

Hvad er besked via e-mail?

Hvis du opretter en ny tråd, eller svarer i en eksisterende tråd, kan du vælge at få besked via e-mail, når tråden besvares. Du kan også vælge at modtage besked via e-mail om nye indlæg i en tråd uden selv at skrive et indlæg i tråden, ved at klikke på linket "Abonner på denne tråd", der vises på siden med tråden.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage beskeder om indlæg i en tråd, kan du deaktivere funktionen ved enten at redigere dit indlæg eller at stoppe abonnementet på tråden her.

Kun tilmeldte brugere kan modtage besked via e-mail, og de kan angive, at de som standard ønsker besked via e-mail ved at redigere deres indstillinger.

Besked via e-mail kaldes også et abonnement.


Er der specielle koder/tags, jeg kan bruge til at formatere teksten i mine indlæg?

Det meste af teksten i dit indlæg vil sandsynligvis være skrevet med almindelig tekst, men nogle gange kan det være rart at understrege bestemte ord eller sætninger ved at skrive dem med fed skrift eller kursiv.

Afhængigt af forummet opsætning kan du bruge HTML-kode til dette. Dog vil administratorerne i de fleste tilfælde have deaktiveret HTML-kode, og i stedet aktiveret vB-kode: det er et særligt sæt tags, som du kan bruge til de mest almindelige tekstvirkninger. vB-kode har den fordel, at det er meget nemt at bruge, og det er immunt over for ondsindede javascripts og forstyrrelse i sidelayout.

Det kan også være, at administratoren har aktiveret brugen af smilies, som lader dig bruge små billeder til at give udtryk for følelser, og koden [img], som lader dig indsætte billeder i dine beskeder.

Klik her for yderligere informationer om vB-kode.


Hvad er smilies?

Smilies er små billeder, du kan sætte ind i din besked for at give udtryk for en følelse, som f.eks. at noget er ment i sjov eller er frustrerende. Hvis du f.eks. har skrevet en sarkastisk bemærkning, kan du indsætte en smiley med glimt i øjet i stedet for at skrive "det var en joke".

Hvis du er vant til at bruge e-mail eller chat, kender du sandsynligvis alt til smilies. Visse kombinationer af tegn omdannes til smilies. F.eks omdannes :) til et glad ansigt. For at forstå smileykoderne skal du lægge hovedet på skrå og kigge på tegnene - så kan du se, at :) ligner to øjne og en smilende mund.

Klik her for en liste over de smilies, der kan bruges på dette forum.

Nogle gange er du måske ikke interesseret i, at din tekst omdannes til smilies. Der er et afkrydsningsfelt, du kan markere, når du opretter et nyt indlæg, som gør det muligt at "deaktivere smilies".


Kodeknapper og smilies

Med disse knapper kan du hurtigt og nemt indtaste vB-kode i dine indlæg og beskeder. Du skal blot klikke på knapperne eller vælge elementerne fra listen for at bruge vB-kode.

Der er tre redigeringsmåder: Grundlæggende, Standard og Udvidet. Når du bruger den grundlæggende redigeringsmåde, vises der ingen vB-kode-knapper som hjælp til redigering. Al vB-kode skal indtastes manuelt.

Når du bruger standard-måden, skal du fremhæve den tekst, du vil redigere, og trykke på den relevante knap. Så indsættes den relevante vB-kode om den valgte tekst. Hvis du trykker på en knap uden at have fremhævet tekst, indsættes tags for vB-koden ved markøren. Du kan derefter skrive tekst mellem de to tags.

Når du bruger den udvidede måde, redigeres al fremhævet tekst. Denne måde er en WYSIWYG-metode, What You See Is What You Get (Hvad du ser er hvad du får), så du med det samme kan se, hvordan dit indlæg vil se ud, når det afsendes. Hvis du klikker på en knap uden at have fremhævet tekst, sker der ikke noget.

For at bruge smilies skal du blot klikke på den, du vil indsætte, eller klikke på linket Flere (hvis det vises), for at se en komplet liste over alle smilies.


Hvordan opretter jeg en afstemning eller giver min stemme i en?

Du har måske lagt mærke til, at nogle tråde på dette forum indeholder et afsnit, hvor du kan give din stemme. Disse tråde kaldes "afstemninger", og de oprettes på denne måde:

Sådan oprettes en ny afstemning

Når du opretter en ny tråd, kan du også oprette en afstemning.

Med denne funktion kan du stille et spørgsmål og angive antallet af mulige svar. Andre medlemmer kan så stemme på det svar, de foretrækker, og afstemningens resultat vises i tråden.

Eksempler på afstemninger er:

Hvad er din yndlingsfarve?

  1. Rød
  2. Blå
  3. Gul
  4. Grøn
  5. Himmelblå med gule prikker

For at oprette en afstemning, når du opretter en ny tråd, skal du blot markere afkrydsningsfeltet "Ja! Opret en afstemning" nederst på siden, og angive de mulige svar.

Når du klikker på Send-knappen, vises en side til oprettelse af afstemningen, hvor du kan angive spørgsmålet og listen med mulige svar.

Du kan også angive, hvor lang tid afstemningen skal være aktiv, så der (f.eks.) kun kan stemmes i en uge.

Sådan stemmer man og ser en afstemning

For at stemme i en afstemning skal du blot vælge den mulighed, du vil stemme på, og klikke på knappen [Vote!] (Stem!). Du kan se resultatet af en afstemning før du stemmer, ved at klikke på linket "Se resultater". Det er frivilligt, om man vil stemme i en afstemning. Du kan stemme på en af de tilgængelige muligheder, eller slet ikke stemme.

Normalt kan du ikke ændre din stemme, så vær omhyggelig!


Hvad er vedhæftede filer?

Administratoren kan tillade, at funktionen til at vedhæfte filer må bruges på dette forum, så du kan vedhæfte filer af bestemte typer til dine indlæg. Det kan f.eks. være et billede, et tekstdokument, en zip-fil osv. Der er en begrænsning på størrelsen af de vedhæftede filer.

For at vedhæfte en fil til et nyt indlæg skal du blot klikke på knappen [Styring af vedhæftede filer] i bunden af den side, hvor indlægget oprettes, og finde den fil, du vil vedhæfte, på din harddisk.

Når du har sendt indlægget, vises den vedhæftede fil måske som en miniature, afhængigt af forummets indstillinger. For at se indholdet af en vedhæftet fil (hvis det ikke allerede vises), skal du blot klikke på filnavnets link, der vises ved siden af ikonet for den vedhæftede fil.


Hvad er beskedikoner?

Administratoren kan have aktiveret beskedikoner for nye tråde, indlæg og private beskeder. Et beskedikon er et lille billede, der vises ved siden af dit indlæg for at give en hurtig indikation af typen af indlæg. Hvis der ikke er en liste over beskedikoner, når du opretter et indlæg, har administratorerne deaktiveret funktionen.


Kan jeg redigere mine egne indlæg?

Hvis du er tilmeldt, kan du redigere og slette dine indlæg. Bemærk, at administratorerne kan deaktivere dette hvis de ønsker det. Din mulighed for at redigere dine indlæg kan også være tidsbegrænset, afhængigt af forummets opsætning.

For at redigere eller slette dine indlæg skal du klikke på knappen Rediger/slet besked ved siden af det indlæg, du vil redigere. Hvis dit indlæg var det første i en tråd, slettes hele tråden muligvis, hvis du sletter dit indlæg.

Når du har foretaget dine rettelser, vises der muligvis en bemærkning til andre brugere om at du har redigeret dit indlæg. Administratorer og redaktører kan også redigere dine indlæg, men der vises muligvis ikke en bemærkning om dette, når de har gjort det.


Hvad er redaktører?

Redaktørerne holder øje med bestemte fora. De kan normalt redigere og slette tråde, flytte tråde og udføre andre redigeringsrelaterede handlinger. Det er normalt brugere, der er særligt hjælpsomme eller velbevandrede i forummets emne, der bliver redaktører.


Hvorfor er nogle ord i mit indlæg fjernet?

Nogle ord kan være censurerede af administratorerne. Hvis dit indlæg indeholder nogle af disse ord, slettes de på denne måde: *****.

De samme ord censureres for alle brugere, og censureringen foretages af en computer, der søger efter ordene og erstatter dem med slettetegnene. Denne funktion er på ingen måde "intelligent".


Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 01:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.