Hvad er der med chiafrø? Og noget om pandekager. - Slyngebarn
Slyngebarn.dk

Gå tilbage   Slyngebarn > Gør det selv - eller gør det sammen med andre > Mad > Snak om mad
Glemt adgangskode? Tilmeld

Besvar
Trådværktøjer Visningstilstande
Ulæste 06-10-19, 14:41   #1
morT4
morT4 ..
Stædigt stof-b(L)esat
 
morT4s avatar
 
Tilmeldingsdato: 01/04-08
Indlæg: 9,360
Tak givet gange: 4,408
Takket 5,482 gange i 2,834 indlæg
iTrader: 35 / 100%
Hvad er der med chiafrø? Og noget om pandekager.

Åbenbart har jeg bare ikke opdaget dem før. Men hvad er det med dem?
Hvor kan jeg bruge dem. Og hvorfor? Er det bare mode?

Og nu er jeg vist ved og knække koden til min de sidste års konstante dårlige mave.
Hvede og mælk, men da jeg prøvede for nysgerrighed laktosefri mælk, fik jeg ikke ondt.

Pandekage spørgsmålet. Kan jeg bruge sigtet spelt mel og laktosefri mælk i min almindelige pandekage opskrift fremfor hvede og alm mælk og smager de mon så sådan som det plejer.

Plejer at lave pandekager en gang hver anden uge men nu er det en evighed siden og der er udsendt et ønske om dem denne weekend.
morT4 er offline   Besvar med citat
Ulæste 06-10-19, 14:48   #2
BoletteMarie
BoletteMarie . .-. .... . .-.
Jeg betaler husleje her!
 
BoletteMaries avatar
 
Tilmeldingsdato: 04/10-10
Indlæg: 10,670
Tak givet gange: 2,797
Takket 11,468 gange i 5,038 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Speltmelet gover en lidt mere grov struktur i pandekagerne. Men det er altså ikke den store forskel. Du kan sagtens bruge laktosefri mælk, eller plantemælk. Keg bruger iøvrigt øl i mine pandekager, og lidt mælk, det giver imo den bedste konsistens og smager rigtig fint (ikke af øl )

Chiafrø har jeg personligt ikke den store fidus til. Men man kan bruge dem i kold grød. Imo bedst hvis man blander det med havregryn, sætter dem i blød med sødmælk og spiser med creme fraiche og frugtgrød. Hvis der er nok fede mælkeprodukter og frugt så opvejer det næsten at de smager af næsten ingenting i sig selv

Sidst redigeret af BoletteMarie; 06-10-19 kl. 14:50
BoletteMarie er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til BoletteMarie for dette brugbare indlæg:
morT4 (06-10-19)
Ulæste 06-10-19, 15:31   #3
liv
liv ...
Slankeslynglernes egen Lotte
 
livs avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/07-06
Geografisk placering: Københavns vestegn
Indlæg: 21,778
Tak givet gange: 3,340
Takket 28,137 gange i 9,001 indlæg
iTrader: 5 / 100%
Laktosefri mælk er lidt sødere end almindelig, så du kan overveje at skrue lidt ned for sukker/vanillesukker eller hvis du bruger andet sødemiddel i pandekagerne.

Men jeg tænker ikke forskellen er så stor.
liv er offline   Besvar med citat
Ulæste 06-10-19, 15:38   #4
Rikke
Rikke runs - on coffee and in the forrest
Sling-chick
 
Rikkes avatar
 
Tilmeldingsdato: 28/08-06
Indlæg: 14,766
Tak givet gange: 5,881
Takket 12,693 gange i 4,566 indlæg
iTrader: 5 / 100%
Send en besked via MSN til Rikke
Jeg ville måske bare bage en omgang normale til familien og så enten ægge-banan klatter til mig selv - evt. med lidt havregrynsmel og vand i.

Ellers er der ca 1 mia opskrifter på gluten og laktosefrie pandekager
https://mydailyspace.dk/2016/05/opskrift-pandekager/

Pro.tip: Jeg synes, det er mega svært at vende pandekager, så min løsning har været at have gang i 2 pander. Start med dej i den lille og i stedet for at vende, så knalder man den lille pande over den store. Det er også ret praktisk, når man skal bage mange.
__________________
Rikke

Sidst redigeret af Rikke; 06-10-19 kl. 15:40
Rikke er offline   Besvar med citat
Ulæste 06-10-19, 19:16   #5
morT4
morT4 ..
Stædigt stof-b(L)esat
 
morT4s avatar
 
Tilmeldingsdato: 01/04-08
Indlæg: 9,360
Tak givet gange: 4,408
Takket 5,482 gange i 2,834 indlæg
iTrader: 35 / 100%
Har altid to pander igang. Sparer masser tid.
De smagte tæt på de originale. Lavede kun en opskrift. Var lige i overkanten for mit stress hoved at have gang i to slags og endnu flere pander.
Børnene spiser altid pandekager med is på, så bruger meget begrænset sødemiddel indeni. Plus der altid ryger en med i madpakken dagen efter, så det rart at vide der ikke er mere sukker i end højest nødvendigt, selv om jeg på ingen måde er hysterisk på det område. Kan jeg godt lide at madpakken er overvejende fornuftigt og jeg er tilstede når der spises usundt, så vi kan dele om ikke andet.
Men dryssede mine egne pandekager med lidt sukker, når nu jeg ikke spiste is til som smålingerne.
morT4 er offline   Besvar med citat
Ulæste 06-10-19, 19:17   #6
morT4
morT4 ..
Stædigt stof-b(L)esat
 
morT4s avatar
 
Tilmeldingsdato: 01/04-08
Indlæg: 9,360
Tak givet gange: 4,408
Takket 5,482 gange i 2,834 indlæg
iTrader: 35 / 100%
Men tak tak for de gode svar.
Melet var ikke så mørkt som jeg husker spelt var, men dette var sigtet spelt. Nok det der gjorde den gode forskel?
morT4 er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til morT4 for dette brugbare indlæg:
sommerregn (06-10-19)
Ulæste 06-10-19, 19:18   #7
morT4
morT4 ..
Stædigt stof-b(L)esat
 
morT4s avatar
 
Tilmeldingsdato: 01/04-08
Indlæg: 9,360
Tak givet gange: 4,408
Takket 5,482 gange i 2,834 indlæg
iTrader: 35 / 100%
Og har ikke fået mavepine endnu, selv om jeg spiste 2 hele pandekager.
morT4 er offline   Besvar med citat
Ulæste 06-10-19, 21:18   #8
sommerregn
sommerregn gider ikke lave mad
Jeg betaler husleje her!

Forhandler

 
sommerregns avatar
 
Tilmeldingsdato: 30/07-09
Geografisk placering: Valby
Indlæg: 5,943
Tak givet gange: 10,605
Takket 4,467 gange i 2,169 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Herhjemme bruger vi altid sigtet spelt i stedet for hvedemel som vi slet ikke har i huset. Jeg kan ikke mærke nogen forskel i bagværkets kvalitet.
__________________
Kærlig hilsen
Vibeke
sommerregn er offline   Besvar med citat
Ulæste 06-10-19, 21:28   #9
Gammelmor
Gammelmor Synge, synge, bare synge
Old Scoundrel
 
Gammelmors avatar
 
Tilmeldingsdato: 03/06-07
Geografisk placering: Næstved
Indlæg: 29,994
Tak givet gange: 11,956
Takket 15,371 gange i 5,661 indlæg
iTrader: 6 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af sommerregn Vis indlæg
Herhjemme bruger vi altid sigtet spelt i stedet for hvedemel som vi slet ikke har i huset. Jeg kan ikke mærke nogen forskel i bagværkets kvalitet.
Nej, sigtet spelt er rigtig godt. Jeg har nu alm. hvedemel i mit skab, men det er nu fordi jeg ikke kunne finde det sigtede spelt. HM - det må jeg altså hitte, det smager godt :-)
__________________
People are unreasonable, illogical and selfcentered. Love them anyway. Mother Theresa
Gammelmor er online nu   Besvar med citat
Ulæste 07-10-19, 09:39   #10
BoletteMarie
BoletteMarie . .-. .... . .-.
Jeg betaler husleje her!
 
BoletteMaries avatar
 
Tilmeldingsdato: 04/10-10
Indlæg: 10,670
Tak givet gange: 2,797
Takket 11,468 gange i 5,038 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Citat:
Oprindeligt skrevet af morT4 Vis indlæg
Men tak tak for de gode svar.
Melet var ikke så mørkt som jeg husker spelt var, men dette var sigtet spelt. Nok det der gjorde den gode forskel?
Det har helt sikkert gjort en forskel, det er jo en del af det grove som sigtes fra
BoletteMarie er offline   Besvar med citat
Ulæste 27-10-19, 17:08   #11
MarieKa
MarieKa En guldklump og en på vej. Stolt kanin-ejer :)
Papirslyngel
 
No Avatar
 
Tilmeldingsdato: 11/08-19
Geografisk placering: Aarhus
Indlæg: 10
Tak givet gange: 1
Takket 10 gange i 4 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Jo der er klart noget mode i Chiafrø. Jo de er sunde, men det er ligeså godt at spise broccoli for at få vitaminer/mineraler. Desuden fortæller min kollega, som er ernæringsuddannet, at hørfrø suger næsten ligeså godt
MarieKa er offline   Besvar med citat
Ulæste 28-10-19, 12:52   #12
Rullemusen
Rullemusen Så må det gerne blive solskin
Rulledullen
 
Rullemusens avatar
 
Tilmeldingsdato: 17/05-09
Geografisk placering: Frederiksberg
Indlæg: 12,244
Tak givet gange: 5,139
Takket 8,345 gange i 3,971 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af morT4 Vis indlæg
Åbenbart har jeg bare ikke opdaget dem før. Men hvad er det med dem?
Hvor kan jeg bruge dem. Og hvorfor? Er det bare mode?

Og nu er jeg vist ved og knække koden til min de sidste års konstante dårlige mave.
Hvede og mælk, men da jeg prøvede for nysgerrighed laktosefri mælk, fik jeg ikke ondt.

Pandekage spørgsmålet. Kan jeg bruge sigtet spelt mel og laktosefri mælk i min almindelige pandekage opskrift fremfor hvede og alm mælk og smager de mon så sådan som det plejer.

Plejer at lave pandekager en gang hver anden uge men nu er det en evighed siden og der er udsendt et ønske om dem denne weekend.

Så det er hvede og ikke gluten generelt der er dit problem?

Jeg har jo i lang tid vidst at jeg var laktose intolerant - og har inden for det sidste halve år indset at jeg også er reagerer på gluten.

Men jeg har ikke testet forskellige gluten kilder... Hvordan fandt du ud af at det var hvede og ikke gluten generelt?
__________________
Katja, mor til D. fra 2004 og T. 2009
Rullemusen er offline   Besvar med citat
Besvar


Aktuelt aktive brugere, der læser denne tråd: 1 (0 medlemmer og 1 gæster)
 
Trådværktøjer
Visningstilstande


Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 23:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
no new posts