Surdej - tips og ideer - Side 3 - Slyngebarn
Slyngebarn.dk

Gå tilbage   Slyngebarn > Gør det selv - eller gør det sammen med andre > Mad > Snak om mad
Glemt adgangskode? Tilmeld

Besvar
Trådværktøjer Visningstilstande
Ulæste 23-03-20, 07:11   #31
Vanadia
Vanadia good girls go to Heaven bright girls go everywhere
Jeg betaler husleje her!
 
Vanadias avatar
 
Tilmeldingsdato: 21/07-09
Geografisk placering: Odense
Indlæg: 6,847
Tak givet gange: 8,600
Takket 7,718 gange i 3,521 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Send en besked via Yahoo til Vanadia
Citat:
Oprindeligt skrevet af Salling Vis indlæg
Tak, den er ude nu kan man sige noget om hvor mange g gær sådan en 1,5dl surdej erstatter?
Surdej er ikke til minutboller, men langtidshævning. I princippet kan du undgå gær, ofte bruger man 5-10 g som supplement. Mine rugbrød er lavet uden gær. Grovbrød er som regel en kombi, mens fødselsdagsboller og andre fede gærdeje er på ren gær. Hævetiden er meget afhængig af rumtemperaturen. Men det er op til dit temperament.
Vanadia er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til Vanadia for dette brugbare indlæg:
Totaa (30-03-20)
Ulæste 23-03-20, 12:21   #32
Pantermor
Pantermor Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.
Ikke den hurtigste slyngel i sekten
 
Pantermors avatar
 
Tilmeldingsdato: 10/03-07
Geografisk placering: Et værelse med udsigt
Indlæg: 8,613
Tak givet gange: 2,147
Takket 4,979 gange i 1,859 indlæg
iTrader: 9 / 100%
Jeg har også genoplivet surdejsdrømmene. Jeg har brugt denne guide https://groedgrisen.dk/guide-til-surdej/ og tips fra Micki Cheng fra bagedystens Instagram.
Jeg har bagt en omgang surdejsboller (opskrift fra grødgrisens hjemmeside) og et grydebrød + der er en surdej sat i dvale i køleren. Tror jeg fik fodret dejen lidt for meget, og pludselig havde jeg rigtig meget bageklar surdej.
Jeg har kun brugt surdejen - ingen gær. Har været Max selvfed, fordi det lykkedes. Mine børn forstår mig ikke helt
Vedhæftede billeder
Filtype: jpg 256CDFFA-12E2-420B-A9B5-450612AFC0E2.jpg (1,010.4 KB, 31 visninger)
Filtype: jpg 9A186124-5EFE-4DE6-B2BD-1138C8AF9EF1.jpg (1.03 MB, 27 visninger)

Sidst redigeret af Pantermor; 23-03-20 kl. 13:06
Pantermor er offline   Besvar med citat
The Following 7 Users Say Thank You to Pantermor For This Useful Post:
aejster (10-04-20), babyflunk (23-03-20), Dottelue (27-03-20), meyervip (27-03-20), Salling (23-03-20), Sienna (13-04-20), Totaa (30-03-20)
Ulæste 23-03-20, 12:55   #33
Gammelmor
Gammelmor Synge, synge, bare synge
Old Scoundrel
 
Gammelmors avatar
 
Tilmeldingsdato: 03/06-07
Geografisk placering: Næstved
Indlæg: 29,816
Tak givet gange: 11,778
Takket 15,098 gange i 5,573 indlæg
iTrader: 6 / 100%
Jeg hopper med på surdej i morgen. En kollega vil også med på bølgen, hvad er det dog det gør ved os at være afskåret fra vores sædvanlige hverdag?
__________________
People are unreasonable, illogical and selfcentered. Love them anyway. Mother Theresa
Gammelmor er offline   Besvar med citat
Ulæste 27-03-20, 06:44   #34
Salling
Salling har ikke brugt den nye funktion...
Jeg betaler husleje her!
 
Sallings avatar
 
Tilmeldingsdato: 09/03-08
Geografisk placering: Århus (MarenKi og Marajo ved hvor)
Indlæg: 10,492
Tak givet gange: 7,310
Takket 4,155 gange i 2,041 indlæg
iTrader: 9 / 100%
Send en besked via MSN til Salling
Findes der brød opskrifter med surdej som ikke skal have natten over?
__________________
Mor til R fra 08 samt hjemmefødte A fra 10 og lille M fra 17.
"I'm not wierd I'm limited edition"
Salling er offline   Besvar med citat
Ulæste 27-03-20, 17:03   #35
meyervip
meyervip har ikke brugt den nye funktion...
Aftensmad? Pizza, skat - mor er på Slyngebarn.
 
meyervips avatar
 
Tilmeldingsdato: 23/04-08
Geografisk placering: Fyn
Indlæg: 2,199
Tak givet gange: 3,641
Takket 1,464 gange i 798 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Citat:
Oprindeligt skrevet af Salling Vis indlæg
Findes der brød opskrifter med surdej som ikke skal have natten over?

Ja. Meyers flûtes. De er virkelig gode.

Og ellers er jeg ikke bleg for at smide et skvæt i min gærdej, hvis det passer til brødet med et syrligt islæt.
meyervip er offline   Besvar med citat
Ulæste 27-03-20, 18:04   #36
Salling
Salling har ikke brugt den nye funktion...
Jeg betaler husleje her!
 
Sallings avatar
 
Tilmeldingsdato: 09/03-08
Geografisk placering: Århus (MarenKi og Marajo ved hvor)
Indlæg: 10,492
Tak givet gange: 7,310
Takket 4,155 gange i 2,041 indlæg
iTrader: 9 / 100%
Send en besked via MSN til Salling
Næste spørgsmål, hvor meget surdej bruges pr gang. Ved godt det afhænger af størrelse på opskriften, men hvis nu det sådan er til en 15-20 boller størrelses dej
__________________
Mor til R fra 08 samt hjemmefødte A fra 10 og lille M fra 17.
"I'm not wierd I'm limited edition"
Salling er offline   Besvar med citat
Ulæste 27-03-20, 18:22   #37
Dottelue
Dottelue er en af de gamle
Jordbunden (m.i.s.)

Forhandler

 
Dottelues avatar
 
Tilmeldingsdato: 16/01-07
Geografisk placering: Nord for Kolding
Indlæg: 27,640
Tak givet gange: 5,081
Takket 15,472 gange i 6,235 indlæg
iTrader: 16 / 100%
Send en besked via MSN til Dottelue
Hmmm hvad gør jeg forkert? Nok flere ting. Svend og Liv boblede lige så fint. Men nu gør de ikke mere. Har hældt halvdelen ud og kickstartet med mel og vand. De bor på køkkenbordet, uden låg på, men Kim brokkede sig over at de lugtede, så jeg lagde låg på dem (bare løst). De er ikke i solen. A rører i dem et par gange dagligt og de får "mad hver dag"
__________________
Hilsen Lotte, Mor til Sis fra 06 og Astrid fra 09
Ejer af Tidsel. Danmarks største specialbutik kun med vikler, slynger, ringslynger, bærejakker og andet bæregrej.
Dottelue er offline   Besvar med citat
Ulæste 27-03-20, 19:28   #38
camram
camram ....
Jeg betaler husleje her!
 
camrams avatar
 
Tilmeldingsdato: 12/05-06
Geografisk placering: østfyn
Indlæg: 9,976
Tak givet gange: 1,324
Takket 7,418 gange i 2,240 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Citat:
Oprindeligt skrevet af Dottelue Vis indlæg
Hmmm hvad gør jeg forkert? Nok flere ting. Svend og Liv boblede lige så fint. Men nu gør de ikke mere. Har hældt halvdelen ud og kickstartet med mel og vand. De bor på køkkenbordet, uden låg på, men Kim brokkede sig over at de lugtede, så jeg lagde låg på dem (bare løst). De er ikke i solen. A rører i dem et par gange dagligt og de får "mad hver dag"
Tænker du jar ovrefodret dem... De skal ligesom nå og syrne maden inde de får mere
__________________
Blogger om mine krea udskejelser her
Ramsgaard
camram er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til camram for dette brugbare indlæg:
Dottelue (28-03-20)
Ulæste 29-03-20, 19:24   #39
Salling
Salling har ikke brugt den nye funktion...
Jeg betaler husleje her!
 
Sallings avatar
 
Tilmeldingsdato: 09/03-08
Geografisk placering: Århus (MarenKi og Marajo ved hvor)
Indlæg: 10,492
Tak givet gange: 7,310
Takket 4,155 gange i 2,041 indlæg
iTrader: 9 / 100%
Send en besked via MSN til Salling
Så fik jeg afprøvet min surdej for første gang. TAK for link til grædgrisens guide. Den er virkelig grundig så man ved hvordan det skal se ud og hvad man skal gøre

Jeg lavede denne opskrift https://groedgrisen.dk/surdejsboller...de-og-saftige/

Dog kunne jeg simpelthen ikke forstå folde processen når bollerne skulle på pladen så de blev bare sæt på med 2 både skeer som jeg plejer med koldhævet dej (denne hævede i øvrigt på køkkenbordet hele natten da jeg syntes der skete meget lidt de første timer. Fungerede fint med køkkenbord istedet).
Nogen som kan forklare mig den der foldeteknik og om/hvorfor den er vigtig?

Næste gang skal der mere mel i (og så skal jeg huske salt i dejen ) eller blev de virkelig lækre så jeg har fået blod på tanden. Da vi stod og kun havde 1/2 pakke gær til snobrødsdejen i dag supplerede jeg med noget surdej og der virkede også fint.

Men hvordan egentlig med opbevaring? Hvis jeg påtænker at bruge den ca 1 gang om ugen skal den så ikke i køleskabet til dagen før brug eller sådan noget? Eller hvor opbevarer i jeres og hvor ofte bruger I af den?
__________________
Mor til R fra 08 samt hjemmefødte A fra 10 og lille M fra 17.
"I'm not wierd I'm limited edition"
Salling er offline   Besvar med citat
Ulæste 30-03-20, 11:51   #40
babyaya
babyaya ville gerne have lidt flere timer i døgnet
Jeg betaler husleje her!
 
babyayas avatar
 
Tilmeldingsdato: 23/11-11
Geografisk placering: Holstebro
Indlæg: 6,087
Tak givet gange: 2,078
Takket 4,134 gange i 1,987 indlæg
iTrader: 3 / 100%
Man fik der dejen for at lave et stærkt gluten netværk. Man skal generelt være lidt mere forsigtig med dej af surdej så man ikke overælter det. Du kan evt prøve at finde teknikken på you tube og ellers er der virkeligt mange vidoer på Instagram om det.

Jeg har min dej på køkkenbordet. Bage 1-2 gange pr uge. Synes bare det er bøvlet at have den på køl og så huske at tage den ud og få den ordentlig aktiv igen inden jeg skal bruge den. Så lever med at jeg kassere en del dagligt, når jeg fodre den.
Sendt fra min SM-G935F med Tapatalk
__________________
Pernille

Sidst redigeret af babyaya; 30-03-20 kl. 11:53
babyaya er offline   Besvar med citat
Ulæste 30-03-20, 14:18   #41
lauramor
lauramor ser ikke ret meget, men overser intet
Shhhhh........ jeg skriver
 
lauramors avatar
 
Tilmeldingsdato: 13/02-08
Geografisk placering: frederikshavn
Indlæg: 1,961
Tak givet gange: 25
Takket 276 gange i 169 indlæg
iTrader: 3 / 100%
nåh nu skal i høre.st lavede jeg en surdej hvor jeg startede med en kold hævet dej i køleskabet, og tog en klat fra den inden jeg bagte.
det gik fin og den boede først en dag på køkkenbordet, og så i køleskab.
den bagte et fint brød, men jeg fik jo så ikke taget mere fra.
brugte det hele.


så startede jeg en ny fra bunden af 200 g vand og 200 g grahamsmel.
der stod på net, at den skulle hvile i 2 dage på køkkenbordet, og så fodres.
øøøh fy for …… en masse ord jeg ikke vil skrive her.
den stank.
ad
virkelig stank.
men den så flot ud ,, og lige som den skulle.
men er det ikke rigtig at hvis den lugter såååå grimt så skal den ud!?
det kom den i hvert fald!
__________________
Hilsen Liselotte, mor til x-slynglerne,
Laura fra 21.11.05.
og Lucas, 22.05.09.
lauramor er offline   Besvar med citat
Ulæste 07-04-20, 21:44   #42
babyaya
babyaya ville gerne have lidt flere timer i døgnet
Jeg betaler husleje her!
 
babyayas avatar
 
Tilmeldingsdato: 23/11-11
Geografisk placering: Holstebro
Indlæg: 6,087
Tak givet gange: 2,078
Takket 4,134 gange i 1,987 indlæg
iTrader: 3 / 100%
Min lugter indtil jeg fjerner det øverste af den. Nedenunder er lugten lidt ala øl

Sendt fra min SM-G935F med Tapatalk
__________________
Pernille
babyaya er offline   Besvar med citat
Følgende brugere siger tak til babyaya for dette brugbare indlæg:
aejster (12-04-20)
Ulæste 08-04-20, 16:23   #43
emmahan
emmahan er tilbage i virkeligheden
Shhhhh........ jeg skriver
 
emmahans avatar
 
Tilmeldingsdato: 09/01-08
Geografisk placering: Valby
Indlæg: 1,314
Tak givet gange: 1,097
Takket 766 gange i 385 indlæg
iTrader: 0 / 0%
Hvis man er ked af at kassere noget surdej når den er kommet godt i gang og der bliver produceret mere pga fodring end man kan nå at bruge, så kan det virkelig anbefales at lave pandekager med surdejen Jeg har kun en rugsurdej og supplerer med lidt hvedemel, æg, krydderier og slump. Det smager virkelig godt og meget stop-spild-af-surdej :-)
__________________
KH Emilie

-mor til Andrea 050604 og Bolette 200207
emmahan er offline   Besvar med citat
The Following 2 Users Say Thank You to emmahan For This Useful Post:
babyflunk (08-04-20), Salling (08-04-20)
Ulæste 08-04-20, 18:52   #44
Vanadia
Vanadia good girls go to Heaven bright girls go everywhere
Jeg betaler husleje her!
 
Vanadias avatar
 
Tilmeldingsdato: 21/07-09
Geografisk placering: Odense
Indlæg: 6,847
Tak givet gange: 8,600
Takket 7,718 gange i 3,521 indlæg
iTrader: 1 / 100%
Send en besked via Yahoo til Vanadia
Min surdej, der primært er på rugmel, bor i et stort syltetøjsglas i køleskabet. Jeg bager rugbrød hver 1-2 uger, hvor hele surdejen hældes i. Det hæver natten over, og så tager jeg en stor klat fra inden, der kommer kerner i dejen. Den får lidt ekstra rugmel, vand og salt, hvis der går mere end to uger, eller der ikke er meget tilbage. Jeg bruger en klat til langtidshævede hvedebrød.
Vanadia er offline   Besvar med citat
The Following 2 Users Say Thank You to Vanadia For This Useful Post:
Sienna (13-04-20), Totaa (18-04-20)
Ulæste 12-04-20, 09:38   #45
Salling
Salling har ikke brugt den nye funktion...
Jeg betaler husleje her!
 
Sallings avatar
 
Tilmeldingsdato: 09/03-08
Geografisk placering: Århus (MarenKi og Marajo ved hvor)
Indlæg: 10,492
Tak givet gange: 7,310
Takket 4,155 gange i 2,041 indlæg
iTrader: 9 / 100%
Send en besked via MSN til Salling
Efter 2 omgange udmærkede boller ville jeg prøve at lave brød af samme opskrift og så folde det efter anvisningerne (bollerne har mest været sat på med 2 skeer som andet koldhævet dej og det har været ok)

MEN mit brød blev slet ikke som surdejsbrød. Ingen store lufthuller eller sej krumme. Fin sprød skorpe men helt som et alm. "tungt" Hvedebrød indeni. Smagte fint men jo slet ikke som det var meningen. Det væltede på maskine i over 1åmin og hævede fint, jeg hældte ud på meldrysset bord og jeg forsøgte at finde et par fange inden det kom på varm plade og i ovnen. Hævede også fint der.
Har jeg foldet forkert eller er der for meget mel i eller hvad forvandler det til alm. krumme?
Vedhæftede billeder
Filtype: jpg 20200412_092717.jpg (93.6 KB, 36 visninger)
__________________
Mor til R fra 08 samt hjemmefødte A fra 10 og lille M fra 17.
"I'm not wierd I'm limited edition"
Salling er offline   Besvar med citat
Besvar


Aktuelt aktive brugere, der læser denne tråd: 1 (0 medlemmer og 1 gæster)
 
Trådværktøjer
Visningstilstande


Powered by vBadvanced CMPS v3.1.0

Alle tidspunkter er GMT +2. Klokken er nu 00:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
no new posts